• Головна
  • Україна
  • Затримали колаборанта, який намагався стати десантником ЗСУ для збору розвідданих

Затримали колаборанта, який намагався стати десантником ЗСУ для збору розвідданих

Затримали колаборанта, який намагався стати десантником ЗСУ для збору розвідданих

Він мав дізнатися про місця базування тренувальних центрів українських десантників та орієнтовну кількість особового складу, який проходить навчання на полігонах

ДБР затримало колаборанта, який спочатку служив окупантам у Херсоні, а потім вирішив влаштуватись до ЗСУ.

Про це пишуть на сторінці Державного бюро розслідувань.

Після окупації Голої Пристані чоловік добровільно погодився працювати на окупантів. Він отримав посаду старшого інструктора — кінолога «Голопристанської виправної колонії». На цій «посаді» колаборант займався підготовкою загонів, які конвоювали викрадених місцевих жителів до камер російської тюрми.

“Колаборант забезпечував діяльність кінологічного центру, дресував собак, які охороняли територію колонії та отримував за це зарплатню в рублях від окупантів”, - йдеться у повідомленні ДБР.

Через 4 місяці чоловік вирішив повернутись на підконтрольну Україні територію. Через Крим та країни Балтії він переїхав до Броварів.

За оперативними даними, він неодноразово висловлював намір вступити на військову службу до ЗСУ і шукав можливість це реалізувати. Чоловік хотів влаштуватися до лав десантників ЗСУ, щоб «зливати» їхні позиції на передовій.

Саме під час роботи у Голопристанській виправній колонії він потрапив у поле зору російських спецслужб, які залучили його до негласної співпраці.

Про це повідомляють на сторінці СБУ України.

Після звільнення Херсона він отримав завдання від окупантів «залягти на дно» і згодом переїхати до Київської області. Там він мав звернутися до місцевого військкомату, щоб мобілізуватися до лав ЗСУ і розпочинати виконання завдань — дізнатися про місця базування тренувальних центрів українських десантників та орієнтовну кількість особового складу, який проходить навчання на полігонах.

Надалі фігурант планував відбути в один з фронтових районів, щоб «зливати» окупантам геолокації бойових позицій та переміщення десантно-штурмових підрозділів ЗСУ на передовій.

Колаборанта затримали на етапі оформлення на військову службу до Сил оборони.

Йому повідомили про підозру. Покарання, яке може очікувати на чоловіка – позбавлення волі до 15 років. Суд вже обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності