• Головна
  • Україна
  • В ЗСУ вперше в історії України з’явилася польова військова форма для жінок (фото)

В ЗСУ вперше в історії України з’явилася польова військова форма для жінок (фото)

В ЗСУ вперше в історії України з’явилася польова військова форма для жінок (фото)

Триває робота над впровадженням жіночого бронежилета

В Міністерстві оборони України презентували зразок літнього польового костюма для жінок, який вже офіційно поставили на забезпечення і затвердили технічну специфікацію на нього.

Про це пишуть на сторінці Міністерства оборони України.

Роботу над розробкою нової жіночої форми розпочали ще у 2022 році.

"Чисельні засідання робочих груп, напрацювання, випробування форми й врешті вона затверджена", – повідомили в Міноборони.

В оновленій моделі костюма, як запевняють в МОУ, врахували всі побажання і зауваження військовослужбовців-жінок, які брали участь випробуваннях форми.

"Найближчим часом будуть розпочаті відповідні процедури закупівель та постачання у війська", – повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков.

Резніков сподівається, що тепер нести службу жінкам військовослужбовицям буде значно комфортніше.

Окрім того, триває робота над впровадженням жіночого бронежилета.

"Вже є перші зразки жіночих бронежилетів. Триває їх вивчення на відповідність технічній специфікації. Після всіх відповідних випробувань і погоджень буде затверджено зразки-еталони бронежилетів", – сказав міністр.

Впровадили жіночу польову форму за доручення міністра оборони та за ініціативи проєкту Arm Women Now, громадської ініціативи Forma Two і за участі радниці – уповноваженої Президента України з питань безбар’єрності.

До слова, в ізраїльській армії, де жінки також вже понад пів сотні років проходять обов'язкову строкову службу, жіночу форму видають не у всіх підрозділах, зазначив міністр.

Додамо, що сьогодні у лавах ЗСУ проходить службу близько 42 тисяч жінок-військовослужбовців, близько п’яти тисяч з них перебувають на передньому краї, де виконують бойові завдання нарівні з чоловіками.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності