• Головна
  • Україна
  • Зеленський, ймовірно, поїде до Нью-Йорка на Генасамблею ООН - Bloomberg

Зеленський, ймовірно, поїде до Нью-Йорка на Генасамблею ООН - Bloomberg

Зеленський, ймовірно, поїде до Нью-Йорка на Генасамблею ООН - Bloomberg

У Нью-Йорку президент України має представити "формулу миру"

Глава держави Володимир Зеленський можливо у вересні поїде до Нью-Йорка на Генеральну асамблею ООН. Там очікується, що президент України обґрунтує свій план «формули миру».

Про це пише Bloomberg з посиланням на власні джерела.

За даними джерел видання, під час заходів тижня високого рівня Генасамблеї ООН Зеленський може особисто представити "формулу миру" – план із десяти пунктів, покликаний завершити повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

У Києві наполягають, що під час роботи Генасамблеї ООН може відбутись і саміт щодо "формули миру". Однак, Bloomberg наголошує, що деякі союзники України проти з логістичних міркувань, а також через необхідність спершу заручитись підтримкою країн Глобального Півдня.

Крім цього є ще один варіант, який наразі обговорюється. Йдеться про те, аби в засідання Ради безпеки ООН могла б узяти участь і Росія, але остаточних рішень поки немає.

Що стосується російського лідера Путіна, то співрозмовники Bloomberg не очікують його участі в тижні високого рівня ООН, вказуючи, що після видання ордеру на арешт Міжнародним кримінальним судом його закордонні поїздки значно обмежені.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський завітав до Івано-Франківська. Там він відвідав госпіталь, де нагородив українських військових.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності