• Головна
  • Україна
  • Справу Шарія про держзраду та роботу на Росію передали до суду

Справу Шарія про держзраду та роботу на Росію передали до суду

Справу Шарія про держзраду та роботу на Росію передали до суду

Обидва підозрювані гуляють на свободі

Справу проросійського блогера Анатолія Шарія, який у змові з колишнім керівником поліції Вінницької області Антоном Шевцовим працювали на Росію, вже передали в суд.

Про це пише Вінницька обласна прокуратура.

Їм інкриміновано державну зраду, вчинену за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 КК України).

Обидва фігуранти перебувають на свободі: блогер – в Іспанії, колишній поліцейський – ймовірно, в тимчасово окупованому Криму.

Слідство встановило, що обвинувачені здійснювали "підривну діяльність проти України на виконання завдань ФСБ РФ". 

Відомо, що колишній правоохоронець з 2018 року, перебуваючи в тимчасово окупованому Криму, співпрацював зі співробітником російської спецслужби. Він надавав куратору інформацію про українських політиків, керівників підприємств паливно-енергетичної галузі, власників інтернет-ресурсів, які могли бути використані про України. Для цього чоловік користувався особистими зв’язками та відомостями з попередніх місць роботи.

Натомість його союзник — керівник забороненої в Україні проросійської політичної партії та власник однойменного Youtube-каналу. Із 2019 року він фактично проживає на території Королівства Іспанія. Звідти організовує піар-акції проросійської спрямованості, створює й поширює політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту, зазначає ОГП. Колишній керівник обласної поліції залучив до співпраці з ФСБ РФ проросійського блогера. Той погодився на пропозицію виконувати завдання спецслужби. 

Нагадаємо, Анатолію Шарію повідомили про підозру у держзраді ще 6 липня.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності