• Головна
  • Україна
  • В Україні працюють над механізмом «єБронювання»: як це функціонуватиме

В Україні працюють над механізмом «єБронювання»: як це функціонуватиме

В Україні працюють над механізмом «єБронювання»: як це функціонуватиме

На розробку механізму піде орієнтовно три місяці

Міністерство економіки разом з Міністерством цифрової трансформації напрацьовують механізм електронного бронювання.

Про це під час зустрічі Європейської Бізнес Асоціації з представниками Мінекономіки заявив заступник міністра економіки Ігор Фоменко, пише «Укрінформ».

«Крок, який ми зараз робимо, з урахуванням такого великого обсягу роботи, – це будуємо разом з Мінцифри умовно «єБронювання» Попередньо, те що ми проговорюємо з Мінцифри, це буде послуга, де підприємство буде створювати свій кабінет, заходити, вводити дані військово-облікової спеціальності, дані працівників, автоматично з Пенсійного фонду та Податкової буде підтягуватись вся необхідна інформація. І потім, ледь не автоматично, якщо немає обмежень, буде видаватися електронне бронювання», - сказав Ігор Фоменко.

Він пояснив, що такий електронний документ міститиме і QR-код, і його можна буде видруковувати. Це і буде підтвердженням того, що людина заброньована.

«Думаю, що на все це піде десь три місяці, тому що це повністю буде руйнувати діючий алгоритм бронювання. І 76-ту постанову теж будемо повністю переписувати з урахуванням того, що це буде діджиталізований процес», - зазначив заступник міністра економіки.

За його словами, наразі більше 500 тисяч військовозобов'язаних вже заброньовано, і більше чотирьох тисяч підприємств визначено критично важливими без врахування тих, які визначають обласні військові адміністрації.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт № 8009 про розширення переліку права на демобілізацію.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності