• Головна
  • Україна
  • Відмова чоловікам у перетині кордону: у ДПСУ розповіли, скільки таких випадків трапляється щодня

Відмова чоловікам у перетині кордону: у ДПСУ розповіли, скільки таких випадків трапляється щодня

Відмова чоловікам у перетині кордону: у ДПСУ розповіли, скільки таких випадків трапляється щодня

Таких спроб найбільше фіксується на кордоні з Румунією та Молдовою

Щоденно у перетині кордону відмовляють щонайменше 150 чоловікам, які намагаються виїхати за межі України через пункти пропуску.

Про це на брифінгу 14 липня заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Щоденно в середньому близько 150 осіб, переважно чоловіки-українці у віці від 18 до 60 отримують відмову у перетині кордону, оскільки не підпадають під ту категорію, якій дозволено перетинати кордон», — сказав Андрій Демченко.

Водночас зменшення спроб незаконного перетину кордону що не фіксується.

Такі факти виявляються як у пунктах пропуску, коли громадяни намагаються використати фальшиві документи, так і поза межами пунктів пропуску. Зокрема, таких спроб найбільше фіксується на кордоні з Румунією та Молдовою.

«Хоча у червні все-таки певне зменшення таких спроб у порівнянні із травнем фіксувалося на 28%. В пунктах пропуску з підробними документами було виявлено від початку повномасштабного вторгнення близько 6 тисяч осіб, а на зеленій ділянці кордону вже затримано понад 13 тисяч громадян, які намагалися у незаконний спосіб потрапити за межі України», — зазначив речник ДПСУ.

Нагадаємо, нещодавно прикордонники відділу «Смільниця» Львівського загону затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути державний кордон.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності