• Головна
  • Україна
  • Українець створив додаток для визначення товарів, вироблених компаніями, які працюють у РФ

Українець створив додаток для визначення товарів, вироблених компаніями, які працюють у РФ

Українець створив додаток для визначення товарів, вироблених компаніями, які працюють у РФ

Додаток спрямований на те, щоб якомога менше людей купували продукцію, виготовлену у РФ чи в її країнах-союзниках та компаніях, які ще й досі не пішли з російського ринку.

Український розробник Ярослав Коломійченко створив додаток Buyer Scanner, що допомагає визначити товари, вироблені компаніями, які ще й досі працюють на території РФ, чи країнами-союзниками РФ. Щоб ним скористатись, необхідно лише відсканувати штрих-код товару.

Про це пише видання dev.ua

Завантажити додаток можна за посиланнями: для iOs і для Android

«У кримінальних кодексах більшості (якщо не всіх) країн є така норма: якщо одна особа платить гроші іншій особі за пограбування, зґвалтування і/або вбивство — це злочин і злочинці обидва, той, хто платив, і той, хто скоював. Якщо ж це група осіб, що платить чи скоює злочин, тоді такі обставини вважають такими, що поглиблюють провину. А якщо ці особи — платники податків у бюджет терористичної організації під назвою “російська федерація”?», — каже розробник.

Тож, продукт спрямований на те, щоб якомога менше людей купували продукцію, виготовлену у РФ чи в її країнах-союзниках та компаніях, які ще й досі не пішли з російського ринку.

«Повірте, йдеться про дуже значні бюджети розміром в мільярди доларів — цілком співставні з розміром допомоги від країн Заходу. А це тисячі шахедів та ракет, а також сотні тисяч снарядів», — зазначає Ярослав.

Айтішник розповів, що його застосунок працює так: сканує баркод і визначає, чи товар, за який ви збираєтеся сплатити гроші, не вироблений в терористичних країнах, і чи його не виготовили компанії, які до сьогодні сплачують в терористичні бюджети.

Нагадаємо, у Львові запрацював новий додаток для оренди квартири.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності