• Головна
  • Україна
  • Посилити вплив України у Латинській Америці: хто у цьому допоможе Зеленському

Посилити вплив України у Латинській Америці: хто у цьому допоможе Зеленському

Посилити вплив України у Латинській Америці: хто у цьому допоможе Зеленському

Раніше кілька країн заблокували участь України у саміті ЄС-Латинська Америка

Україна сподівається використати ротаційне головування Іспанії в ЄС, щоб спробувати «здобути вплив» у Латинській Америці. Все тому, що кілька країн цього континенту виступають проти спроб Києва повернути тимчасово окуповані Росією території.

Про це президент Володимир Зеленський заявив іспанським ЗМІ, пише Reuters.

За його словами, кілька країн заблокували запрошення, надіслане йому прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом, взяти участь у саміті ЄС-Латинська Америка у Брюсселі 17-18 липня.

«У нас є «формула миру», і Педро надав нам велику підтримку. Він веде постійний діалог з Латинською Америкою, і вони дослухаються до нього, це факт. Але я скажу відверто, що деякі країни Латинської Америки блокують це рішення та це запрошення», — сказав Володимир Зеленський.

Також він зазначив, що очікує від країн Латинської Америки, що вони не лише приєднаються до «формули миру», а й виступлять проти війни, яку розпочали росіяни.

Водночас за інформацією Reuters, президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва роздратував західні країни на початку цього року, коли припустив, що Захід «заохочував» війну, озброюючи Україну.

Нагадаємо, президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва закликав до створення «Великої двадцятки» для миру в Україні за участю країн Латинської Америки, Китаю та ОАЕ.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності