• Головна
  • Україна
  • Саміт НАТО у Вільнюсі: Україна хоче отримати чітке запрошення за спрощеною процедурою

Саміт НАТО у Вільнюсі: Україна хоче отримати чітке запрошення за спрощеною процедурою

Саміт НАТО у Вільнюсі: Україна хоче отримати чітке запрошення за спрощеною процедурою

Це стане можливо, коли дозволить безпекова ситуація

Україна прагне отримати чітке запрошення до вступу в НАТО за спрощеною процедурою.

Про це глава Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив на брифінгу з питань підготовки до Вільнюського саміту НАТО та надання гарантій безпеки для України.

«Ми розуміємо, що в умовах повномасштабної війни точну дату назвати неможливо. Але це стане можливо, коли дозволить безпекова ситуація», – сказав Андрій Єрмак.

За його словами, наразі тривають щоденні консультації та переговори з партнерами, щоб майбутній саміт став результативним для України.

«Позиція України: очікуваний результат – це отримати на саміті в липні запрошення до спрощеного приєднання. Але, що важливо, ми хотіли б отримати абсолютно чіткий сигнал, який зафіксував би шлях України до членства в НАТО. Якщо зараз продовжувати політику відкритих дверей, ми дамо поганий сигнал Росії, що вона може продовжувати всі ті речі, які зараз коїть в Україні щодня», — зазначив глава ОПУ.

Водночас щодо позиції Німеччини в питанні євроатлантичної інтеграції України, Єрмак зауважив, що «наші держави мають тривалі історичні відносини».

«Я вважаю, що Німеччина може ухвалити історичне рішення. Ми готові продовжувати консультації, зустрічатися з нашими партнерами, якщо залишилися якісь питання. Щодо нашої позиції – ми впевнені в ній», – додав Єрмак.

До слова, саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі.

Нагадаємо, на липневому саміті НАТО у Вільнюсі планують ухвалити пакет довготривалої допомоги для України.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності