• Головна
  • Україна
  • Затримали на хабарі голову Тернопільської облради: у НАБУ розповіли деталі

Затримали на хабарі голову Тернопільської облради: у НАБУ розповіли деталі

Затримали на хабарі голову Тернопільської облради: у НАБУ розповіли деталі

Затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства

У понеділок, 27 червня НАБУ і САП затримали голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на одержанні хабаря.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

За даними слідства, затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів Тернопільської обласної ради. Також за ці кошти вони обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед цим ТОВ, за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році.

«Сума неправомірної вигоди становила 5-10% «відкату» за повернення заборгованості за виконані роботи. Не дивлячись на те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та допомагав армії, можновладці все одно вимагали виплатити хабар»,  — йдеться у повідомленні.

Після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації затримали «на гарячому». Вирішується питання про повідомлення про підозру.

Як зазначається, розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали за заявою громадянина, у якого затримані вимагали кошти.

Нагадаємо, за інформацією народного депутата Андрія Богданця, зараз в приміщенні Тернопільської облдежадміністрації проходять обшуки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності