• Головна
  • Україна
  • НАТО може усунути деякі перешкоди на шляху України до членства: що це означає

НАТО може усунути деякі перешкоди на шляху України до членства: що це означає

НАТО може усунути деякі перешкоди на шляху України до членства: що це означає

Це рішення дозволить Києву обійти так званий План дій щодо членства в альянсі

Союзники по НАТО можуть бути готові усунути деякі перешкоди на шляху України до військового альянсу.

Про це у п’ятницю, 16 червня, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, пише Reuters.

«З’являється все більше ознак того, що всі зможуть погодитися з цим. Я був би відкритий для цього», — сказав Пісторіус журналістам у Брюсселі, відповідаючи на запитання про повідомлення про те, що США відкриті для того, щоб дозволити Києву відмовитися від формального процесу кандидатсва, якого раніше вимагали деякі країни.

У четвер, 15 червня, видання The Washington Post повідомило, що Сполучені Штати надають попередню підтримку плану, який має усунути перешкоди для вступу України в НАТО без встановлення часових рамок для її вступу.

Так, високопоставлений американський чиновник заявив, що Вашингтону «зручно» підтримати пропозицію генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, яка дозволить Києву обійти так званий План дій щодо членства в альянсі (ПДЧ).

До слова, з 1999 року більшість країн, які бажають приєднатися до НАТО, беруть участь у цій програмі, яка покликана допомогти кандидатам відповідати певним політичним, економічним і військовим критеріям.

Натомість скоротивши цей процес, США сподіваються подолати розбіжності між країнами-членами щодо шляху Києва до приєднання до трансатлантичного військового альянсу. Проте пропозиція все одно вимагатиме від України проведення реформ і, всупереч побажанням східноєвропейських союзників, вона не пропонуватиме часових рамок для вступу України.

Нагадаємо, Європарламент схвалив резолюцію на підтримку вступу України в НАТО й закликав країн-членів Альянсу почати процес прийняття Києва до союзу після завершення війни.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності