• Головна
  • Україна
  • Львів’янка Оксана Караванська представила колекцію вишиванок на благодійному вечорі у США

Львів’янка Оксана Караванська представила колекцію вишиванок на благодійному вечорі у США

Львів’янка Оксана Караванська представила колекцію вишиванок на благодійному вечорі у США

Дефіле мало благодійну мету – збір коштів на закупівлю медичного обладнання для українських лікарень.

Відома українська дизайнерка Оксана Караванська представила нову колекцію у США.

Про це пише видання «Фотографії старого Львова».

У Рочестері, штат Нью-Йорк, дизайнерка представила колекцію вишиванок Ukrainian Code.2023. Дефіле мало благодійну мету – збір коштів на закупівлю медичного обладнання для українських лікарень.

Показ колекції Ukrainian Code.2023 відбувся у легендарному музеї засновника компанії Kodak Джорджа Істмана. Міжнародний музей фотографії та кіно – найстаріший у світі музей, присвячений фотографії, та один із найстаріших у світі кіноархівів, відкритий для публіки у 1947 році в Рочестері, штат Нью-Йорк. Цей музей відомий також своєю премією The George Eastman Award, яка від 1955 року відзначає найвидатніших діячів мистецтва кіно. Серед переможців премії – Джулія Робертс, Меріл Стріп, Майкл Дуглас, Джоді Фостер та інші кінозірки.

У своїй новій колекції Ukrainian Code.2023 Оксана Караванська традиційно поєднує фрагменти старовинних вишивок з авторськими унікальними орнаментами. Сучасні орнаменти для колекції бренду OKSANA KARAVANSKA створила текстильна дизайнерка Ксенія Уманська.

Протягом усього свого творчого шляху дизайнерка використовує моду як потужний інструмент для популяризації України в усьому світі, а також підтримує міжнародні соціальні та благодійні проєкти.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA до дня вишиванки поспілкувалося з вишивальницею та викладачкою Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Галиною Ліщинською про цінність української вишивки та її особливості на Львівщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності