• Головна
  • Україна
  • МАГАТЕ допоможе Україні після підриву росіянами греблі на Каховській ГЕС

МАГАТЕ допоможе Україні після підриву росіянами греблі на Каховській ГЕС

МАГАТЕ допоможе Україні після підриву росіянами греблі на Каховській ГЕС

Україна може розраховувати на допомогу МАГАТЕ

МАГАТЕ запускає програму допомоги Україні через підрив росіянами греблі на Каховській ГЕС.

Відеозвернення очільника Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаеля Гроссі у Twitter.

«Сьогодні я запускаю програму допомоги Україні після прохання Президента Зеленського про міжнародну допомогу», — сказав Гроссі, не згадавши про відповідальність Москви за цей акт тероризму.

За словами очільника МАГАТЕ, він найближчими днями очолить місію організації в Україну, під час якої відвідає Запорізьку АЕС.

Крім цього, він планує представити під час цієї поїздки новий план допомоги від МАГАТЕ Президенту України Володимиру Зеленському.

Гроссі зазначив, що за допомогою використання ядерних методів МАГАТЕ визначить вплив затоплення на питну воду, здоров’я людей, ґрунт та управління водними ресурсами, а також оцінить цілісність критичної інфраструктури.

За його словами, Україна може розраховувати на допомогу МАГАТЕ зараз, а також у подоланні довготермінових наслідків катастрофи.

Нагадаємо, НАТО має план на випадок ядерної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції. Є чітке пояснення МАГАТЕ та заява генерального секретаря Гроссі про те, що зараз на цій атомній станції є достатньо води для охолодження на наступні декілька місяців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності