• Головна
  • Україна
  • Ми їх дотиснемо: Кулеба пояснив відсутність дій ООН та Червоного Хреста

Ми їх дотиснемо: Кулеба пояснив відсутність дій ООН та Червоного Хреста

Україна сприятиме тому, щоб представники міжнародних організацій були залучені в процес ліквідації наслідків

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба очікує, що після проведеної роботи з представниками ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста члени цих організацій таки працюватимуть у зоні лиха після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Про це міністр повідомив в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

«Проблема не у відсутності бажання щось робити, а у процедурах, які гальмують процес розгортання місій ООН на території, які постраждали. Ми пришвидшуємо, ми позавчора, вчора з ними працювали. Я думаю, що ми вийдемо на максимальне розгортання потужностей цих організацій структури ООН», – сказав Кулеба, коментуючи переговори з Організацією Об’єднаних Націй.

Водночас щодо Міжнародного комітету Червоного Хреста, то він зазначив, що з цією організацією історія складніша.

«Там стільки правил про нейтральність, щоб не скомпроментувати себе чимось, що з ними треба вести окрему розмову. Тому констатуємо, що швидко у них не вийшло, але ми їх дотиснемо, допоможемо, де треба, щоб вони там з’явилися у повному обсязі», – розповів глава МЗС України.

Нагадаємо, близько сотні людей 8 червня зібралися на акцію протесту біля Представництва ООН у Києві. Учасники акції скандували «Ганьба» і «Геть Росію з ООН». Вони скидали російськомовні книжки біля офісу.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності