• Головна
  • Україна
  • Підтоплено 29 пунктів, евакуйовано понад 1500 людей: перші підсумки штабу з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Підтоплено 29 пунктів, евакуйовано понад 1500 людей: перші підсумки штабу з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Підтоплено 29 пунктів, евакуйовано понад 1500 людей: перші підсумки штабу з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

За ніч вода в Херсоні піднялась на 1 метр

Рятувальні служби, поліція, волонтери цілодобово евакуюють людей із затоплених міст та сіл Херсонщини. Всього фактично підтоплено 29 населених пунктів, із них 19 -  на підконтрольній Україні території, а 10 - під тимчасовою окупацією.

Про це 7 червня повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Наразі евакуйовано понад 1560 людей.

«За ніч вода в Херсоні піднялась на 1 метр, очікується, що вона продовжить прибувати і впродовж дня», - йдеться у повідомленні.

У регіоні працюють майже 1 600 рятувальників та поліцейських й близько 300 одиниць спецтехніки. В разі необхідності буде збільшена кількість пунктів надання допомоги.

«Доручив провести роботу щодо оцінки екологічної загрози. Маємо розуміти, що зі сміттєзвалищами, із кладовищами, складами добрив, із мінною безпекою. І зробити все, щоби наші люди відчували, що є влада і є допомога», - сказав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Нагадаємо, внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС хімікати, збудники інфекційних хвороб із кладовищ, вбиралень, сміттєзвалищ можуть опинитися у криницях та відкритих водоймах.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності