• Головна
  • Україна
  • Однією з перших почала виправдовувати росіян за підрив Каховської ГЕС: СБУ повідомила про підозру одеській блогерці

Однією з перших почала виправдовувати росіян за підрив Каховської ГЕС: СБУ повідомила про підозру одеській блогерці

Однією з перших почала виправдовувати росіян за підрив Каховської ГЕС: СБУ повідомила про підозру одеській блогерці

Пропагандистці загрожує до 12 років тюрми

СБУ повідомила про підозру московській пропагандистці Юлії Лозановій, більш відомій під псевдонімом Юлія Вітязєва. Уродженка Одеси однією з перших почала виправдовувати росіян за підрив Каховської ГЕС.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Ще у 2015 році блогерка переїхала до Москви, де розпочала активно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

«З початку повномасштабного вторгнення Росії Вітязєва використовувала всі доступні їй медіа-майданчики для публічної підтримки збройної агресії РФ», - йдеться у повідомленні.

Так, 6 червня 2023 року вона однією з перших почала активно виправдовувати російських окупантів за підрив ними Каховської ГЕС.

Московська блогерка опублікувала відповідні дописи на власному Telegram-каналі, який має майже 100 тис. підписників. Крім того, Вітязєва регулярно поширює антиукраїнський контент в ефірах російського каналу «Соловьев.live» та займається збором грошей для потреб російської армії.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили блогерці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Відтак зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Наразі фігурантка переховується від правосуддя на території Росії. Тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, так званий «губернатор» тимчасово окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо на тлі затопленого палацу культури у Новій Каховці, заявив, що на околицях Каховської ГЕС після злочинного підриву окупантами «люди продовжують звичайне життя».

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності