У Херсоні рівень води може піднятися до 5 метрів

У Херсоні рівень води може піднятися до 5 метрів

Частина території міста Херсона може потрапити у зону катастрофічного затоплення

У зв’язку з руйнуванням греблі Каховської ГЕС та швидким підйомом води в річці Дніпро, частина території міста Херсона може потрапити у зону катастрофічного затоплення.

Про це написав начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Рівень води може піднятися до 5 м.

Роман Мрочко закликає містян вимкнути електроприлади та газові плити. Взяти документи, необхідні речі, запас їжі та питної води.

Громадянам, які проживають вздовж берегової лінії річок Дніпро та Кошова, необхідно направлятися у наступні безпечні райони:

  • мешканцям селища Антонівка піднятися до вулиць Горького та Антонівської;
  • мешканцям Дніпровського району піднятися до вулиці Херсонської (в район площі В’ячеслава Чорновола), шосе В’ячеслава Чорновола та вулиці Перекопської;
  • мешканцям Суворовського району піднятися до вулиць Гімназичної, Соборної та Грецької;
  • мешканцям Корабельного району, у тому числі Карантинного острова, піднятися до вулиці Качельної (вище площі Корабелів) та вулиці Полтавської;
  • мешканцям селища Зимівник піднятися в район міського цвинтаря;
  • мешканцям селища Комишани піднятися до вулиці Центральної;
  • мешканцям селища Приозерного піднятися вище вулиці Білозерської.

«За можливості, допоможіть хворим та людям похилого віку. Сповістить сусідів про одержану інформацію!Окремо зверну увагу, якщо ви евакуюєтеся, потурбуйтеся про домашніх тварин: відпустіть з ланцюгів, випустіть з кліток або, за можливості, візьміть із собою.Надалі необхідно діяти відповідно до вказівок місцевих органів з питань цивільного захисту», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, директор «Енергоатому» розповів про ситуацію на Запорізькій АЕС. ЗАЕС охолоджується від власного ставка охолоджування, який відокремлений від Каховського водосховища. Зниження рівня води в Каховському водосховищі не впливає напряму на зниження рівня води в ставку охолодження ЗАЕС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності