Росія вдарила по трубопроводу з аміаком на Харківщині

Напрям вітру на той момент був у бік територій, які тимчасово окупували Росія

Пошкодження трубопроводу з аміаком внаслідок російського удару сталося неподалік села Масютівка Куп'янського району Харківської області. 

Про це повідомив директор Департаменту цивільного захисту Харківської області Іван Сокол, пише Суспільне.

За його словами, об'єми цього витоку ще визначають фахівці, однак мова може йти про витік до 134 тонн речовини. "Хмару може рознести на відстань до 2,5 кілометрів", - додав він.

Сокол зазначив, що Масютівка розташована на лінії зіткнення, напрям вітру на той момент був у бік територій, які тимчасово окупували Росія.

Додамо, у понеділок, 5 червня, у Харківській обласній військовій адміністрації повідомили про обстріл Куп'янського району, внаслідок якого сталася розгерметизація трубопроводу з аміаком.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про початок роботи штабу з ліквідації наслідків удару.

Згодом він повідомив, що фахівці здійснили заміри у Куп'янську, аміаку у повітрі не виявили. Також рівень забруднення повітря перевіряли у ряді населених пунктів.

Нагадаємо, вранці 6 червня Оперативне командування "Південь" повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, згодом ОВА підвердила цю інформацію. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.За словами Прокудіна, через п'ять годин вода досягне критичного рівня.Поліція зазначила, що в потенційній зоні затоплення на правобережній частині річки Дніпро села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон – острів Корабел.У мікрорайоні Корабел у Херсоні вимкнули електропостачання у зв’язку з підтопленням, яке виникло в результаті підриву Каховської ГЕС окупантами.Президент Володимир Зеленський скликав екстрене засідання РНБО через підрив дамби Каховської ГЕС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності