• Головна
  • Україна
  • Україна може стати значним експортером газу до ЄС: коли це станеться

Україна може стати значним експортером газу до ЄС: коли це станеться

Україна може стати значним експортером газу до ЄС: коли це станеться

Українські підземні сховища газу є найбільшими у Європі

Україна до 2027 року зможе наростити газовидобування настільки, щоб стати значним експортером газу до Європейського Союзу.

Про це голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов розповів в інтерв'ю для NV, пише пресслужба «Нафтогазу».

«Ми маємо амбіцію стати одним із головних постачальників енергії для континенту після війни. Я вважаю, що до 2027 року ми цілком здатні наростити газовидобування настільки, щоб не лише покрити власні потреби, а й бути значним експортером в ЄС. Російського газу там не має бути взагалі. Захід скорочує споживання традиційної енергії, переходить на альтернативну», - сказав Чернишов.

За його словами, Україна також може надати європейським партнерам близько 10 млрд куб. м для зберігання газу у ПСГ. Все тому, що українські підземні сховища газу є найбільшими у Європі – понад 31 млрд куб. м.

Додамо, що НАК «Нафтогаз України» має намір наростити видобуток газу у 2023 році на 1 млрд кубометрів. Так, від початку 2023 року АТ «Укргазвидобування» вже ввело в експлуатацію 7 свердловин з високим видобутком – понад 100 тис. кубометрів на добу.

Нагадаємо, газопостачальна компанія «Нафтогаз України» продовжила дію тарифного плану «Фіксований» ще на рік. Він діятиме з 1 травня 2023 року до 1 травня 2024 року включно.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності