Контрнаступ триває вже кілька днів — Офіс Президента

Контрнаступ триває вже кілька днів — Офіс Президента

Подоляк додав, що контрнаступ не є заходом, який може початися о «конкретній годині конкретного дня»

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що український контрнаступ вже кілька днів як почався.

Про це Подоляк сказав в інтерв’ю італійському телеканалу Rai, пише «Українська правда».

«Контрнаступ триває вже кілька днів, це інтенсивна війна на 1500 кілометрах кордону, але дії вже почалися. Ми не хочемо завдавати ударів по російській території, ми будемо використовувати зброю, яку ви нам надали, для знищення російських позицій на окупованих Москвою територіях, включаючи Донбас і Крим», - сказав Полодяк.

Він додав, що Україна має ракети великої дальності «Storm Shadow», танки «Леопард», протиракетні комплекси, які надали Франція та Італія, а винищувачі F-16 дозволять закрити повітряний простір.

Пізніше Подоляк додав, що контрнаступ не є заходом, який може початися о «конкретній годині конкретного дня».

«Ще раз про контрнаступ, без зайвих питань:  Це не якийсь "один івент", який почнеться о конкретній годині конкретного дня урочистим перерізанням червоної стрічки. Це десятки різних дій зі знищення окупаційних військ РФ на різних напрямках, які вже відбувалися вчора, відбуваються сьогодні та відбуватимуться завтра. Інтенсивне знищення логістичного забезпечення противника – це також контрнаступ», - зазначив він.

Нагадаємо, 18 травня у Білому домі не змогли відповісти на запитання, чи розпочала Україна очікуваний контрнаступ для звільнення тимчасово окупованих територій. «Нехай українці самі охарактеризують і опишуть те, що вони роблять. Скажу лише, що в деяких частинах України ведуться інтенсивні бойові дії, як ми нещодавно бачили на прикладі боїв навколо Бахмута», — зазначив Салліван.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності