• Головна
  • Україна
  • Зеленський запропонував провести саміт миру: коли це може статись

Зеленський запропонував провести саміт миру: коли це може статись

Зеленський запропонував провести саміт миру: коли це може статись

Зеленський закликав союзників та інші країни приєднатись до спільних зусиль

Президент України Володимир Зеленський запропонував у липні зібрати міжнародний саміт, присвячений українській формулі миру.

Про це глава держави заявив під час виступу на робочій сесії саміту «Назустріч мирному, стабільному та процвітаючому світу» за участю країн G7, України та міжнародних партнерів, йдеться на сайті президента.

«Скоро – 500 днів повномасштабної війни, вже в липні це буде. І це символічний проміжок часу, хороший місяць, щоб зібрати саміт формули миру – саміт світової більшості. Саміт усіх, хто поважає чесність і хоче закінчити цю війну. Я запрошую вас приєднатися до спільних зусиль», - сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що «навіть якщо нас розділяє відстань, нас об'єднує спільне розуміння».

«Ви б захищалися, якби у ваш дім вдерлися, якби ворог прийшов до ваших воріт і депортував ваших дітей, ви б не здалися колонізаторам, ви б об'єдналися всім світом, ви б боролися, як боремося ми», - звернувся президент до присутніх.

Водночас Зеленський нагадав, що Україна запропонувала світу формулу миру.

«Ми розробили формулу миру так, щоб кожен її пункт був підтриманий резолюціями ООН. Так, щоб кожен у світі міг обрати собі той пункт, який здатен допомогти реалізувати. До речі, я хотів сказати вам, що всі ці пункти базуються на цих резолюціях, і всі ваші країни в різні роки підтримували й голосували за ці резолюції. Я думаю, що це дуже важливо», - наголосив глава держави.

Нагадаємо, на цьому ж саміті Зеленський заявив, що доки російські загарбники залишаються на українській землі, ніхто не сяде за стіл переговорів із Росією.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності