• Головна
  • Україна
  • САП почали розслідування через злив даних про справу ексглави Верховного суду

САП почали розслідування через злив даних про справу ексглави Верховного суду

Князєв говорить у суді

Ті, хто розголошує цю інформацію, мають понести відповідальність

Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала розслідування кримінальної справи за фактом розголошення даних, які становлять таємницю досудового розслідування, у справі стосовно екс-голови Верховного суду Всеволода Князєва та його спільника.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Досудове розслідування доручили Управлінню внутрішнього контролю НАБУ.

У САП підкреслюють, що розголошення даних, які охороняються законом, є незаконним та може завдати непоправної шкоди інтересам держави. Ті, хто поширює секретну інформацію, мають понести покарання.

Окрім того, зазначається, що інформація та матеріали, які були отримані в межах досудового розслідування та стосуються конкурсу на обрання членів ВККС, будуть надані на запит Вищої ради правосуддя, який вже надійшов та перебуває на опрацюванні у САП.

Зазначимо, що ЗМІ повідомляли про те, що Князєв намагався впливати на обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Нагадаємо, 15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду. Правоохоронці затримали Голову ВС Князєва та вилучили 2,7 млн дол. Вищий антикорупційний суд не задовольнив його скаргу на затримання, яке він вважає незаконим.

Додамо, Вища рада правосуддя надала згоду на тримання під вартою Князєва.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності