• Головна
  • Україна
  • США: ракетні атаки РФ могли пошкодити систему Patriot, але вона не знищена

США: ракетні атаки РФ могли пошкодити систему Patriot, але вона не знищена

США: ракетні атаки РФ могли пошкодити систему Patriot, але вона не знищена

У США оцінюють масштаби збитків

Американська система Patriot, ймовірно, була пошкоджена, але не знищена внаслідок обстрілу російськими ракетами Києва та його околиць увечері 15 травня.

Про це пише CNN з посиланням на офіційного представника США.

За його словами, США все ще оцінюють масштаби збитків. Від цього залежатиме, чи потрібно повністю відновити систему, чи просто відремонтувати українці на місці.

Міністерство оборони Росії заявило, що «під час високоточного удару гіперзвукового ракетного комплексу «Кинджал» по Києву було вражено зенітно-ракетний комплекс Patriot американського виробництва».

Українські офіційні особи заявили у вівторок, що вони успішно перехопили всі шість гіперзвукових ракет, випущених росіянами, але українські військові відмовилися коментувати заяву росіян про те, що була вражена система Patriot.

«Ми не можемо коментувати це. Ми утримаємося від коментарів щодо російських джерел», – заявив речник Повітряних сил України Сергій Ігнат.

Наразі Україна має дві системи протиповітряної оборони Patriot, одну подарували США, а іншу спільно подарували Німеччина та Нідерланди. Однак, яка з цих систем була потенційно пошкоджена невідомо.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони України відреагували на повідомлення пресслужби Міноборони РФ, у якому йшлося про нібито «знищення ЗРК Patriot» під час ракетного удару по Київщині 16 травня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності