• Головна
  • Україна
  • Як конспірувався голова Верховного суду та інші фігуранти корупційної справи: відповідь САП

Як конспірувався голова Верховного суду та інші фігуранти корупційної справи: відповідь САП

Як конспірувався голова Верховного суду та інші фігуранти корупційної справи: відповідь САП

Фігуранти справи називали умовними словами прізвища, імена та по батькові що дуже ускладнювало ідентифікацію вказаних осіб

Викрити фігурантів корупційної справи за участі голови Верховного суду України Всеволода Князєва було складно через їх конспірацію.

Про це під час брифінгу 16 травня заявив начальник відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Омельченко

«Документування було дійсно складне, тому що фігуранти кримінального провадження застосували у своїй діяльності такі засоби конспірації – на своєму так званому офісі з надання юридичних послуг моделювали свою поведінку у разі викриття їх правоохоронними органами, оскільки в цьому офісі перебувала певний час предмет неправомірної вигоди», - сказав Олександр Омельченко.

За його словами, фігуранти називали умовними словами прізвища, імена та по батькові що дуже ускладнювало ідентифікацію вказаних осіб.

«Також була втеча з метою ухилення від кримінальної відповідальності. І як завжди це вже набуває поширення – використання банківських ячейок», - зазначив начальник відділу САП.

Нагадаємо, за законодавством у детективів є 24 години на вручення підозри. Повідомлення про підозру готується.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності