• Головна
  • Україна
  • У НАБУ та САП підтвердили затримання голови Верховного суду Князєва: чи вручили йому підозру

У НАБУ та САП підтвердили затримання голови Верховного суду Князєва: чи вручили йому підозру

У НАБУ та САП підтвердили затримання голови Верховного суду Князєва: чи вручили йому підозру

У НАБУ наголосили, що хочуть забезпечити “максимальну прозорість“ цієї справи

НАБУ та САП підтвердили затримання голови Верховного суду Всеволода Князєва. Втім наразі підозру судді не вручили.

Про це під час брифінгу розповів директор НАБУ Семен Кривонос.

«Національним антикорупційним бюро була отримана інформація про діяльність злочинного угрупування із залученням посередників, суддів, у суддівській гілці влади з залученням керівництва суддівської гілки влади. Було прийнято рішення здійснити комплекс оперативно технічних заходів, оперативне проникнення і виконання спеціального завдання детективом під прикриттям», - сказав Кривонос.

За його словами, було зафіксовано низку контактів власника групи «Фінанси та кредит» Костянтина Жеваго з одним із власників адвокатського об’єднання, яке використовувалося для прикриття злочинної діяльності.

«За домовленістю між власником цієї групи і адвокатом даної адвокатського об’єднання, вони домовилися про передачу неправомірної вигоди на користь високопосадовців суду за ухвалення потрібного для цього підприємця рішення. За кілька днів після встановлення контакту, вже 15 березня мало відбутися засідання по даній справі і внаслідок попередньої домовленості це засідання було перенесене для того, щоб можна було акумулювати певні кошти. І це засідання було перенесене на іншу дату», - сказав директор НАБУ.

Він зазначив, що паралельно почала відбуватися передача коштів від бізнесмена до адвоката й вже 19 квітня Верховним судом було ухвалено рішення, а на початку травня адвокат, учасник цього злочинного угрупування, отримав від керівництва Верховного Суду вказівку щодо розподілу цієї неправомірної вигоди серед учасників злочинного угрупування – суддів.

«Третього травня була отримана перша частина цієї неправомірної вигоди – перший транш. А 15-го травня була передана друга частина. І на гарячому було зафіксовано керівництво Верховного суду». – уточнив Кривонос.

Натомість під час проведення невідкладних слідчих дій, обшуків за місцем проживання фігурантів та на робочих місцях було вилучено значну суму коштів й здобуто докази які додатково підтверджують також діяльність цієї злочинної організації.

«І дуже важливо, що члени цього злочинного угрупування вони намагалися здійснити вплив обрання членів ВККС. Але сподіваюся, що обрання членів ВККС буде відбуватися прозоро. У даній справі ми хочемо максимальної прозорості. Це для нас пріоритет. Є хабар, є мотив, є зафіксований факт. Нам усім потрібен результат у вигляді реальних вирків», - зазначив директор НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили масштабну корупцію у Верховному Суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями ВСУ.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності