• Головна
  • Україна
  • Морозиво «Ленінградське»: відомий український виробник морозива потрапив у скандал

Морозиво «Ленінградське»: відомий український виробник морозива потрапив у скандал

Морозиво «Ленінградське»: відомий український виробник морозива потрапив у скандал

Наразі випуск цього морозива припинено

Український виробник морозива «Рудь» продає закордоном десерт з назвою «Ленінградське». Українців обурила неочікувана знахідка.

Зокрема, як розповідає у TikTok маркетологиня Марія Дорощук, морозиво під назвою «Ленінградське» житомирської фірми «Рудь» продається в Ізраїлі.

За її словами, вона особисто побачила товар у морозилках місцевих магазинів. На відео дівчина заходить до супермаркету, де стоїть холодильник «Рудь» з українською продукцією всередині. І там був цілий ящик морозива «Ленінградське».

Зазначається, що дата виготовлення морозива — листопад 2022 року, тобто через 9 місяців після початку повномасштабного вторгнення. Виготовлено десерт в Україні.

Також у Twitter з’явився допис іншого українця, який теж написав про морозиво в Ізраїлі. Він зазначив, що фото датується березнем.

Натомість на цей скандал відреагували у компанії «Рудь». Там зазначили, що протягом багатьох років морозиво під їх торговою маркою реалізовувалося на території Ізраїлю.

«Задовго до початку війни АТ «Житомирський маслозавод» уклав договір на виробництво та поставку морозива на умовах «privat label» ізраїльському контрагенту DILER B.M.D.INTERNATIONAL LTD. Тобто, виробник прийняв на себе договірне зобовʼязання виготовити іноземному замовнику морозиво за його рецептурами та під його торговельними марками. Серед замовлених найменувань (торговельних марок), що належать нерезиденту DILER B.M.D.INTERNATIONAL LTD була ТМ «Ленинградское». Згідно договірних умов поряд з торговельною маркою замовника товару розміщувався бренд виробника. Зазначений продукт реалізовувався виключно на території Ізраїлю», - пояснили у компанії.

Там зауважили, що з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну відмовились від виконання контракту в частині виготовлення морозива під ТМ «Ленінградське». Так, наразі випуск цього морозива припинено.

«Розповсюджені в мережі фото та відео матеріали з зображенням зазначеної продукції вказують на ймовірні залишки в ізраїльських мережах товару, що знятий з виробництва. Компанія «Рудь» є відповідальною національною компанією, великим платником податків, благодійником, всіляко підтримує Збройні Сили України та робить все можливе для нашої Перемоги. Ми піклуємося про чистоту власної репутації та власного бренду та вдячні споживачам за проявлену пильність, небайдужість та чітку проукраїнську позицію», - йдеться у пресрелізі компанії.

Нагадаємо, лише невеликий відсоток із сотень компаній, які пообіцяли покинути Росію після її вторгнення в Україну, пішли. За даними кількох груп, які ведуть спостереження, для тих, хто зволікав, відхід став лише дорожчим і складнішим.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності