• Головна
  • Україна
  • Батьки та опікуни відтепер можуть одночасно оформити закордонні паспорти для себе та дитини: деталі

Батьки та опікуни відтепер можуть одночасно оформити закордонні паспорти для себе та дитини: деталі

Український паспорт
Фото: pexels

Якщо дитині виповнилося 12 років, її присутність під час подання документів обов’язкова

Від 15 травня 2023 року батьки або законні представники зможуть одночасно оформлювати паспорти для виїзду за кордон для себе та дітям до 14 років.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Для того, щоб отримати таку послугу, необхідно одному з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників особи, яка не досягла 14-річного віку або особи, яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною, подати заяву та відповідні документи до підрозділу ДМС, центру обслуговування «Паспортний сервіс» в Україні чи за кордоном або в ЦНАП.

«Якщо дитині, якій оформлюють закордонний паспорт, виповнилося 12 років, її присутність під час подання документів обов’язкова» — зазначили в МВС.

Відтак за одне відвідування один із батьків може:

  • одночасно оформити ID-картку та паспорт для виїзду за кордон собі;
  • одночасно оформити собі ID-картку та закордонний паспорт, а також закордонний паспорт своїй дитині до 14 років.

Додамо, що з 1 січня 2022 року, зросла вартість оформлення біометричних паспортів — ID-картки й закордонного — через підвищення цін на сировину й матеріали.

Так, оформлення ID-карти протягом 20 робочих днів подорожчало з 363 до 372 гривень, а протягом 10 робочих днів — із 489 до 498 гривень. Перший раз його видають, як і раніше, безкоштовно.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України удосконалив процедуру продовження строку дії закордонних паспортів та вклеювання до них фотокарток дітей.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності