В Україні зросла кількість аварій: топ причин ДТП у 2023 році

ДТП

Найбільше аварій з постраждалими сталося через перевищення водіями безпечної швидкості керування

У 2023 році в Україні сталося 4,5 тис. аварій з постраждалими, що в 1,5 раза більше, ніж минулого року. Найбільш поширеними причинами ДТП стало перевищення швидкості, порушення правил маневрування та проїзду пішохідних переходів та перехід у невстановленому місці.

Про це йдеться на платформі Опендатабот.

«За 1 квартал 2023 року сталося 4538 ДТП з постраждалими — майже стільки ж, як за той самий період 2021 року. А ось кількість загиблих у результаті аварій зросла — на 7% до 2021 року», - йдеться у повідомленні.

У 2023 найбільше аварій з постраждалими сталося через перевищення водіями безпечної швидкості керування. Зазначається, що з цієї причини сталася майже половина з усіх аварій, де загинули люди – 320 смертей.

Також цього року порівняно з 2021 роком на 37% зросла кількість аварій з жертвами, що стались через провину пішоходів. Найчастіша причина — це перехід у невстановленому місці. Через це сталося 249 аварій (на 42% більше, аніж у відповідний період 2021), де постраждали люди.

«Найбільш недисципліновані пішоходи виявились у Львівській області — 25 ДТП сталося з їх вини, по 21 у Дніпропетровській та Запорізькій областях», - зазначають в Опендатабот.

За три місяці цього року через зіткнення автомобілів сталося 1,6 тис. аварій. Також у таких ДТП зафіксовано й найбільшу кількість травмованих - 2,5 тис. випадків.

Попри це, найбільше смертей сталося в аваріях внаслідок наїзду на пішохода – 273 смерті або 42% від загальної кількості загиблих.

Нагадаємо, у Львові чоловік уникнув покарання за наїзд на людину та втечу з місця аварії. Аварія сталася 13 січня 2023 року на дорозі Львів-Краковець. Водій керуючи автомобілем Subaru Outback наїхав на людину, яка лежала на дорозі, та залишив місце ДТП.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності