• Головна
  • Україна
  • Субсидії на неопалювальний період: за яких умов та кому їх можна отримати

Субсидії на неопалювальний період: за яких умов та кому їх можна отримати

Комунальні послуги

Житлові субсидії буде призначено на підставі отриманої від надавачів послуг інформації

Пенсійний фонд автоматично призначить житлові субсидії на неопалювальний період для більшості домогосподарств, які отримували субсидію в попередньому опалювальному сезоні. Це можливо за умови, якщо не змінилися дані про майновий стан чи склад родини.

Про це 9 травня повідомили у Мінреінтеграції.

Водночас автоматично також будуть перепризначені житлові субсидії внутрішньо переміщеним особам, які отримують їх за адресою реєстрації.

«Якщо внутрішньо переміщена особа планує оформити субсидію за адресою, відмінною від місця реєстрації, вона має звернутися до Пенсійного фонду України та подати відповідну заяву й декларацію про доходи», - зазначили у міністерстві.

Так, житлові субсидії буде призначено на підставі отриманої від надавачів послуг інформації про забезпеченість громадян житлово-комунальними послугами за встановленими цінами, тарифами й розміром внесків/платежів на управління багатоквартирним будинком і комунальні послуги.

«За відсутності необхідної інформації житлова субсидія на такі послуги призначатися не буде», - додали в Мінреінтеграції.

Зауважимо, що переміщені особи можуть подати запит на отримання житлової субсидії на неопалювальний період онлайн, або ж звернувшись до сервісного центру Фонду за місцем фактичного перебування.

Нагадаємо, у травні зменшиться розмір житлової субсидії, яку виплатять у травні за квітень. Причиною цьому стало завершення опалювального сезону.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності