• Головна
  • Україна
  • Над Київською областю вночі знищили 35 «шахедів»: є пошкодження та травмовані

Над Київською областю вночі знищили 35 «шахедів»: є пошкодження та травмовані

Над Київською областю вночі знищили 35 «шахедів»: є пошкодження та травмовані

Вночі окупанти також атакували Одеську область із бомбардувальників дальньої авіації

Росія в ніч проти 8 травня атакувала Київську область іранськими ударними дронами Shahed-136/131. Атаку було здійснено з північного напрямку – аеродром Сеща (Брянська область).

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, окупанти застосували 35 безпілотників.

«Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряне командування «Центр» Повітряних Сил, у взаємодії з складовими Сил оборони України, знищено усі тридцять п’ять Shahed-136/131», – повідомили у ЗСУ.

Крім того, вночі окупанти атакували Одеську область із бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3. Було здійснено вісім пусків, частина ракет не досягла своєї цілі.

У ЗСУ наголосили, що навіть 100-відсотковий результат ураження повітряних цілей не гарантує безпечне перебування там, де працює ППО – уламки ракет та безпілотників повертаються на землю.

У пресслужбі КМВА уточнили, що в Святошинському районі Києва, ймовірно, через падіння уламків пошкоджено сім автомобілів і ще один автомобіль горів, зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади, є падіння уламків на проїжджу частину.

У Солом’янському районі, за даними влади, пошкоджено резервуар дизельного пального, на стоянці пошкоджені 15 вантажних і п’ять легкових автомобілів.

«Також, ймовірно, через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з подальшим горінням газового факелу, газ перекрито, пожежу ліквідовано. Інформація по руйнуваннях і постраждалих в усіх районах міста уточнюється. Слідкуйте за подальшою інформацією», – йдеться в повідомленні.

У мережі з’явилося відео, пошкодженого житлового будинку у Києві. Станом на зараз відомо про п'ятьох поранених у місті.

Нагадаємо, вночі, 8 травня, ворог знову атакував територію України, застосувавши іранські ударні БпЛА «Shahed». 35 із 35 дронів було знищено нашими захисниками. Російська федерація завдала 16 ракетних ударів, зокрема по містах Харківської, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. Крім того, зафіксовано 61 авіаційний удар та 52 ворожих обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено багатоповерховий будинок, приватні оселі та інша цивільна інфраструктура.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності