• Головна
  • Україна
  • Окупанти використовують заборонені фосфорні боєприпаси у Бахмуті: і не лише під час авіанальотів

Окупанти використовують заборонені фосфорні боєприпаси у Бахмуті: і не лише під час авіанальотів

Окупанти використовують заборонені фосфорні боєприпаси у Бахмуті: і не лише під час авіанальотів

Українські військові  не дозволяють окупантам захопити Бахмут

Російські окупаційні війська застосовують фосфор не тільки під час авіанальотів у Бахмуті Донецької області. Війська РФ роблять це різними способами, зокрема за допомогою РСЗВ «Град»,

Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий у коментарі «24 Каналу».

За його словами, попри все, українські військові  не дозволяють окупантам захопити Бахмут.

«Наші підрозділи Сил оборони, Збройних Сил, Нацгвардії, Державної прикордонної служби попри потуги ворога, який використовує весь наявний заборонений потенціал збройної номенклатури, стоять і вже 9 місяців не дають ворогу захопити це місто-фортецю, навіть перебуваючи в епіцентрі вогню», - наголосив Череватий.

Додамо, фосфорні боєприпаси – тип запальних боєприпасів, споряджених білим фосфором або запальними речовинами на основі білого фосфору в суміші з іншими речовинами. Вони самозаймаються й горять з використанням кисню з повітря. Такі боєприпаси заборонені Женевською конвенцією, положення якої є обов'язковими для всіх країн, залучених у військові конфлікти.

Нагадаємо, командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський 6 травня знову побував у зоні бойових дій на Сході. Сирський зустрівся з командирами бойових частин та розповів про ситуацію на Сході.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності