• Головна
  • Україна
  • В Україні завершується реєстрація на НМТ-2023: коли останній день реєстрації

В Україні завершується реєстрація на НМТ-2023: коли останній день реєстрації

В Україні завершується реєстрація на НМТ-2023: коли останній день реєстрації

Тестування з НМТ-2023 відбудеться у дві сесії

У середу, 3 травня, завершується реєстрація на Національний мультипредметний тест 2023 року. Відтак ті вступники, які не зареєструвалися для проходження тесту, ще можуть це зробити.

Зокрема, щоб зареєструватися для участі в НМТ, потенційному вступнику потрібно самостійно створити персональний кабінет на вебсайті УЦОЯО, пише «Суспільне».

Для цього потрібно:

  • внести особисті дані й інформацію щодо участі в НМТ;
  • завантажити в електронній формі сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • підтвердити бажання взяти участь у НМТ;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру;
  • сформувати Сертифікат НМТ 2023 року.

Так, до 7 травня 2023 року зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (вибрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні/ за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ), пояснили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

За даними Міносвіти, станом на 28 квітня було створено понад 255 тис. персональних кабінетів, понад 243 тис. людей отримали повідомлення про успішну реєстрацію і могли сформувати сертифікат НМТ 2023 року.

Зокрема, в Україні тест складатимуть 231 067 людей, а за кордоном ー 24 403. Вибираючи предмет додаткового блоку, вступники віддавали перевагу історії України (133 738 людей) й іноземним мовам (79 963 людини). Тоді як 33 665 вступників виявили бажання складати третім предметом біологію, 4 973 людини ー фізику, 3 131 людина ー хімію.

Дати основної та додаткової сесій

Тестування з НМТ-2023 відбудеться у дві сесії. Основна проходитиме з 5 до 23 червня, а додаткова – з 11 до 24 липня.

Натомість з 5 до 12 червня буде додатковий період, під час якого зможуть зареєструватися ті, хто не зміг з поважних причин зареєструватися для проходження НМТ під час основного періоду реєстрації або які реєструвалися в основний період, але їм відмовили в реєстрації для участі.

Не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку проведення основної сесії НМТ зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх персональних сторінок запрошення, де буде вказано дату, час і місце проведення НМТ. Учасники й учасниці додаткової сесії НМТ дізнаються про дату, час і місце проведення тестування не пізніше ніж за три календарні дні до проведення додаткової сесії НМТ.

Кількість правильних відповідей у кожному блоці учасники й учасниці дізнаються одразу після завершення виконання завдань. До 28 червня на персональних сторінках учасників і учасниць розмістять інформацію про результати основної сесії НМТ за шкалою 100-200 балів. Результати додаткової сесії з’являться до 29 липня.

Зазначається, що оцінка за шкалою 100-200 балів рейтингова. Щоб отримати по 100 рейтингових балів за кожен блок, достатньо набрати 4 бали з математики, іноземної мови, фізики, хімії; 5 балів – з української мови та біології, 6 балів – з історії України.

НМТ з української мови

Обов'язковий блок з української мови буде містити 30 завдань. З них 10 завдань з однією правильною відповіддю з чотирьох, 15 — з однією правильною відповіддю з п'яти, і 5 — на встановлення відповідності. Твір в рамках НМТ випускники писати не будуть.

НМТ з математики

Математика — другий обов'язковий предмет мультитеста. У цьому блоці буде 22 завдання. З них — 15 тестів, 3 завдання на встановлення відповідності, і 4 завдання, де потрібно вписати відповідь.

НМТ з історії

Цього року питання з історії охоплюватимуть другу половину XVI – початок XXI століття. У 2022 році завдання з історії зачіпали лише події останнього століття. Всього з історії буде 30 завдань. З них — 20 тестів з однією правильною відповіддю, 4 завдання на встановлення відповідності, 3 — на встановлення хронологічної послідовності та 3 завдання з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих. Останні два формати питань нові для НМТ, але вже застосовувалися у ЗНО.

НМТ з інших предметів

Блок з іноземної мови буде містити 32 завдання. З них 5 тестів, 11 завдань на встановлення відповідності та 16 на заповнення порожніх місць у тексті.

З біології випускникам потрібно буде відповісти на 30 завдань. З них 24 тести, 4 завдання на встановлення відповідності та 2 завдання з вибором трьох правильних відповідей.

У блоці з хімії буде 30 завдань. З них 22 тестових завдання, 2 завдання на встановлення відповідності та 6 завдань з короткою відповіддю.

На НМТ 2023 з фізики буде 20 завдань. З них 12 тестів, 2 завдання на встановлення відповідності та 6 завдань з короткою відповіддю.

Порогові бали з НМТ для вступу

Пороговий бал для вступу на контракт у 2023 році складе 10% правильних відповідей по кожному з трьох предметів (торік було достатньо дати 1 правильну відповідь по кожному предмету).

Пороговий бал для вступу на бюджет буде відрізнятися для різних спеціальностей. Для більшості достатньо буде набрати 130 балів, для спеціальностей «Право» та «Міжнародні відносини» – 140 балів, а для «Медицини» та «Стоматології» – 150 балів.

Абітурієнт може подати максимум 20 заяв на вступ, з них максимум 5 заяв на бюджет. Середній бал атестата при вступі враховуватися не буде, але буде враховуватися регіональний коефіцієнт, який визначать з наближенням дати НМТ.

Під час виконання завдань із математики, хімії та фізики можна буде скористатися деякими довідковими матеріалами та чернетками. Вони будуть доступні на платформі для виконання тестових завдань.

Для вступу у 2023 році можна використовувати результати не лише НМТ-2023, а й кількох попередніх років – НМТ-2022 та ЗНО-2021, 2020 років.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності