• Головна
  • Україна
  • Для українців в Іспанії відкрили паспортний сервіс: які послуги там можна отримати

Для українців в Іспанії відкрили паспортний сервіс: які послуги там можна отримати

Для українців в Іспанії відкрили паспортний сервіс: які послуги там можна отримати

Сервіс працюватиме у Валенсії

В Іспанії у тестовому режимі розпочав роботу відокремлений підрозділ державного підприємства «Документ». Він надаватиме паспортні послуги для українців, що перебувають там.

Про це повідомили у Державній міграційній службі України.

Український паспортний сервіс у Валенсії облаштували в мікроавтобусах білого кольору за адресою Xàtiva, 46007 Valencia, Іспанія. Сервіс доступний із понеділка до суботи з 9:00 до 18:00.

Завдяки йому українці зможуть оформити необхідні паспортні документи, що дасть можливість отримати фінансову та гуманітарну допомогу, навчатися у місцевих навчальних закладах і безперешкодно перетинати кордони інших країн.

«У паспортному сервісі у Валенсії українці можуть оформити ID-картку та закордонний паспорт або обміняти їх, обміняти паспорт старого зразка на ID-картку, отримати страхові послуги, а згодом – і обміняти водійське посвідчення», - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що паспортні сервіси не вповноважені оформлювати документи громадянам, які виїхали за кордон на постійне проживання і мають відповідну відмітку в паспорті – це компетенція закордонних дипломатичних установ.

Додамо, що крім Іспанії, підрозділи ДП «Документ» вже функціонують у чотирьох містах Польщі (Варшава, Краків, Ґданськ і Вроцлав), у Туреччині (Стамбул), Словаччині (Братислава), Чехії (Прага) та двох містах Німеччини (Кельн і Берлін).

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності