В Україні з 1 травня змінилися правила обміну ламп: деталі

В Україні з 1 травня змінилися правила обміну ламп: деталі

Кожен українець може обміняти до 5 ламп старого зразку з будь-яким цоколем на аналогічну кількість світлодіодних ламп

З 1 травня у застосунку «Дія» оптимізується програма обміну ламп розжарювання для населення. Зокрема, для обміну будуть доступні тільки центральні відділення «Укрпошти» у 23 населених пунктах країни — містах-мільйонниках та обласних центрах.

Про це повідомили в пресслужбі «Укрпошти».

Зазначається, що без застосунку обмін лампочок у всіх відділеннях оператора триватиме до 5 травня.

«Користувачі застосунку «Дія» зможуть зробити замовлення ламп до 1 травня та отримати їх протягом тижня у відділенні, яке буде доступно при реєстрації. Українці, які не користуються застосунком, зможуть обміняти старі лампочки в усіх доступних відділеннях «Укрпошти» до 5 травня, якщо світлодіодні лампи будуть в наявності», — йдеться у повідомленні.

Натомість з 6 травня приймати лампи розжарювання для обміну будуть тільки центральні відділення «Укрпошти» в обласних центрах, де зберігається найбільший попит і потреба. Так, для обміну потрібно мати:

  • паспорт;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);
  • лампи.

Водночас кожен українець може обміняти до 5 ламп старого зразку з будь-яким цоколем на аналогічну кількість світлодіодних ламп.

Загалом 3 місяці від початку старту програми українці обміняли близько 18,2 млн ламп. Найбільший попит на світлодіодні лампи спостерігається на Київщині, де мешканці обміняли вже близько 2,5 млн ламп, та у Дніпропетровській області, де кількість обміняних лампочок складає вже майже 2 млн.

Наразі в Україні до обміну доступно 17 млн ламп. Ще 5 млн світлодіодних ламп поступлять в Україну найближчим часом. Зазначається, що в програмі обміну взяли участь понад 3,5 млн українців.

Довідково:

Програма Обміну лампочок підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик президента Зеленського й реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Програма, фінансована ЄС, є складником підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності