Чи будуть у школах випускні цього року: відповідь Міносвіти

Чи будуть у школах випускні цього року: відповідь Міносвіти

Міністерство рекомендує воєнним адміністраціям та школах враховувати безпекову ситуацію та організовувати урочистості відповідно до вимог воєнного стану

У 2023 році навчальні заклади будуть самостійно вирішувати, чи дозволяти проведення випускних вечорів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника міністра освіти і науки України Андрія Вітренка в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що міністерство рекомендує воєнним адміністраціям та школах враховувати безпекову ситуацію та організовувати урочистості відповідно до вимог воєнного стану. Таким чином, адміністрація та вчителі навчального закладу будуть самостійно вирішувати, чи проводити випускний у конкретній школі.

«Ми впевнені, що великі святкування у воєнний час є недоречними, але і дитинство у дітей забирати не треба», - сказав він.

Вітренко зазначив, що наразі в Україні працюють понад 12 тисяч шкіл. У різних областях різна ситуація, тому Міносвіти рекомендує приймати рішення щодо проведення випускних на місцях.

При цьому він додав, що, скоріше за все, на тих територіях, де навчання проходило онлайн, випускних не буде, щоб не наражати на небезпеку дітей, батьків та вчителів.

Нагадаємо, у Міносвіти розповіли про переваги запровадження 12-річної освіти у школах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності