До Запоріжжя прибуло 400 вагнерівців — Генштаб

До Запоріжжя прибуло 400 вагнерівців — Генштаб

Таке ж поповнення очікується і в районі Луганська

Минулої доби противник завдав 5 ракетних ударів по містах Краматорськ, Костянтинівка та Павлоград. Крім того, завдав 27 авіаційних ударів та здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Про це у ранковому зведенні повідомляє Генштаб ЗСУ.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Підрозділами сил оборони України протягом минулої доби відбито понад 36 атак противника на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші захисники стійко тримають оборону.

Противник і надалі намагається поповняти свої втрати в живій силі ув’язненими особами. Нещодавно відзначено прибуття близько 400 таких осіб, завербованих ПВК «Вагнер», до одного із польових таборів окупантів у Бердянському районі Запорізької області.

Подібне поповнення очікується і в районі Луганська. Відомо про заплановану підготовку на одному із полігонів поблизу міста до 200 осіб засуджених. Підготовка триватиме декілька тижнів. Особовому складу комендантської роти, яка буде забезпечувати охорону цього контингенту, віддано наказ про відкриття вогню на ураження при будь-яких спробах до втечі чи непокорі.

Так званим керівництвом Луганської області опрацьовується питання щодо відчуження нерухомого майна громадян України, які залишили тимчасово захоплені території області. Відібрану нерухомість планують передати у розпорядження силових структур.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Також, збито ворожий розвідувальний БпЛА типу «Орлан-10», а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 5 районів зосередження живої сили, склад боєприпасів, 2 райони зосередження ворожої артилерії та логістичний центр російських окупантів.

Нагадаємо, очільник приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин побоюється вразливостей російських позицій у тилу для українських контратак. Його заяви свідчать про можливе відведення бойовиків ПВК Вагнера від Бахмута.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності