• Головна
  • Україна
  • На Харківщині екснардеп від Компартії став агітатором «руського міра»: його затримали

На Харківщині екснардеп від Компартії став агітатором «руського міра»: його затримали

Чоловік активно займався проросійською пропагандою. Він виготовляв агітаційні листівки на підтримку РФІ та роздруковував їх вдома на власному принтері

Поширював проросійські агітаційні листівки на Харківщині – колишньому нардепу повідомлено про підозру.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури колишньому народному депутату від забороненої Комуністичної партії України повідомили про підозру у виправдовуванні збройної агресії Росії проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Чоловік активно займався проросійською пропагандою. Він виготовляв агітаційні листівки на підтримку РФІ та роздруковував їх вдома на власному принтері.

Після цього колишній нардеп розповсюджував їх по Харківському району серед місцевих жителів.

У листівках міститься інформація, яка має публічний характер та інформаційний потенціал впливу на систему знань, соціальні установки, емоційну, когнітивну та мотиваційну сфери, стимулюючи у читачів позитивне схвалення, виправдовувальне ставлення до збройної агресії проти України.

У повідомленні Офісу генерального прокурора прізвище нардепа не вказують. Проте є інформація, що це Тищенко Павло Васильович, народний депутат України 3-го скликання, керівник проросійської організації Трудова Харківщина.

Народився 3 січня 1951 року в селі Вільхуватка у Нововодолазькому району на Харківщині.Закінчив заочно Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», де отримав фах інженера-механіка. Після завершення навчання працював на заводі імені Т.Шевченка у Харкові.

Був членом КПУ. Народний депутат України 3 скликання від КПУ, № 53 в списку. Був депутатом Харківської обласної ради у 2006 році. У 2014 році був активним учасником та спікером проросійських мітингів.

1 травня 2018 року на власному мітингу був облитий кефіром проукраїнським активістом.

Нагадаємо, нещодавно оприлюднили нові докази проти ексочільника СБУ Криму Кулініча. Кулініч заздалегідь знав про плани збройних сил РФ здійснити напад з тимчасово окупованої території АР Крим на материкову частину України, але умисно приховав цю інформацію від керівництва і заборонив відправляти будь-яку документацію з цього приводу до ЦУ СБУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності