Суд звільнив Мера Полтави Мамая: деталі

Суд звільнив Мера Полтави Мамая: деталі

Також відповідно до угоди про визнання винуватості, Мамай перерахував 2 млн грн у Фонд United 24

Мера Полтави Олександра Мамая звільнили із займаної посади на виконання вироку суду.

Про це повідомили у пресслужбі САП.

Його визнано винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

“12 квітня 2023 року виконавчим комітетом Полтавської міської ради О. Мамая звільнено із займаної посади та видано трудову книжку із відповідним записом, згідно з вимогами законодавства“, - йдеться у повідомленні.

Крім того, відповідно до угоди про визнання винуватості, Мамай перерахував 2 млн грн у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації - «Армія дронів».

Додамо, це не єдина справа проти Мамая. У грудні йому повідомили про підозру в незаконному поширенні інформації про дислокацію підрозділів Збройних сил України. Той відкинув звинувачення та назвав підозру політично мотивованою.

Хто такий Олександр Мамай

Уперше Олександр Мамай став мером Полтави у 2010 році від партії «Совість України». У 2012-му став членом «Партії регіонів», проте в лютому 2014 року заявив, що покинув цю політсилу в тому ж таки 2012 році, повідомляє громадський рух «Чесно».

Натомість у 2014-му Мамай отримав найбільшу серед мерів зарплатню — 226 тисяч гривень. А перед виборами роздав пенсіонерам 640 тонн цукру. Зрештою ті вибори він виграв, а у 2017 році знову отримував одну з найвищих зарплат — тоді він випереджав не лише міських голів, а й міністрів та президента. Так, у 2018 році депутати міськради визнали роботу Мамая незадовільною та достроково припинили його повноваження.

У 2019 році Олександр Мамай був довіреною особою кандидата у президенти Юрія Бойка, а також балотувався до Верховної Ради. У вересні 2020 року Мамая знову обрали мером Полтави — цього разу від політичної партії «За майбутнє».

Крім того, у грудні 2021 року політик в ефірі телеканалу «НАШ» заявив, що в російсько-українській війні «йде брат на брата».

«Спілкуючись із мешканцями нашого міста, дедалі більше переконуюсь і сам, і бачу позицію населення щодо політики. Мені здається, що в нас сьогодні відбуваються бойові дії, на нашій території воюють дві наддержави — це США і Росія», — сказав тоді Мамай.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності