ООН відреагувала на відео зі стратою українських військових

ООН відреагувала на відео зі стратою українських військових

В ООН «шоковані»

Організація Об'єднаних Націй заявляє, що «шокована особливо жахливими відеороликами, розміщеними в соціальних мережах»

У короткій заяві Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні йдеться про те, що очевидні страти є «не поодиноким випадком», пише CNN.

«На одному з них показано страту імовірно полоненого українського солдата, а на другому — понівечені тіла двох українських військових, що лежать на землі.

В останніх звітах Місія задокументувала низку серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, в тому числі щодо військовополонених. Останні інциденти також повинні бути належним чином розслідувані, а винні — притягнуті до відповідальності», — йдеться в заяві.

Раніше Управління Верховного комісара ООН з прав людини заявило, що задокументувало страту без суду і слідства 15 українських військовополонених російськими силами. Також було зафіксовано використання українських військовополонених як живих щитів, смерть двох поранених військовополонених через відсутність медичної допомоги, а також катування, нагадує CNN.

Нагадаємо, журналісти CNN виявили у російських соцмережах два відео, на яких, ймовірно, стратили двох українських військових. Телеканал зазначає, що перше відео, опубліковане в проросійській соцмережі 8 квітня, нібито було зняте російськими найманцями з ПВК «Вагнер».

Друге відео, яке було опубліковано в Twitter і сильно розмите, за припущенням видання, було знято влітку через велику кількість трави на землі. На ньому нібито показано, як російський солдат страчує українського військового.

В Офісі президента вже відреагували на ймовірні відео страти.

«За все буде відповідь і відповідальність», — написав голова ОПУ Андрій Єрмак у Twitter.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності