• Головна
  • Україна
  • Скандал у київському університеті: студенти проти рішення ректорату

Скандал у київському університеті: студенти проти рішення ректорату

Скандал у київському університеті: студенти проти рішення ректорату

Студенти проти переходу навчального закладу з дистанційної форми навчання

Від початку повномасштабного російського вторгнення Київський національний лінгвістичний університет перейшов на онлайн-навчання. Проте зараз у закладі вирішили, що студенти перших та других курсів мають вчитися очно. Тож здобувачів освіти просять прийти на пари до закладу. Проте з цим не згодні студенти.

Про це повідомляється у Telegram-каналі КНЛУ.

«Сорока вісточку на хвості принесла... Колеги, просимо поширення! Ситуація наступна: студентів першого та другого курсу КНЛУ планують виводити на офлайн навчання (попередньо - з 18 квітня, з Великоднем всіх)))», - йдеться у повідомленні.

Студенти не згодні із таким рішенням і свою незгоду вони аргументують продовженням воєнного стану у країні, загрозою ракетних обстрілів та відсутністю нормальних бомбосховищ.

Зокрема, вони наголошують на тому, що підвали гуртожитків не пристосовані до тривалого перебування у них великої кількості людей.

Окрім того, чимало студентів перебувають за кордоном або в інших містах України. А ще - не вирішене питання із проживанням у гуртожитках. І не кожен студент зможе собі зараз дозволити винаймати квартиру у столиці.

Тож, студенти університету вкрай негативно сприйняти таке рішення ректорату. І скаржаться, що з ними ніхто не радився, перш ніж ухвалити рішення про перехід на очне навчання.

Нагадаємо, в Ірпені в Державному податковому університеті відсторонили викладачку за порушення мовного закону. Там зазначили, що 6 квітня студенти надіслали колективне звернення про те, що професорка кафедри соціальної філософії та управління Любов Воробйова використовує російську мову під час проведення лекцій у дистанційному форматі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності