• Головна
  • Україна
  • Уряд схвалив стратегію держполітики щодо ВПО: що вона передбачає

Уряд схвалив стратегію держполітики щодо ВПО: що вона передбачає

Уряд схвалив стратегію держполітики щодо ВПО: що вона передбачає

Документ розроблений Мінреінтеграції за підтримки Ради Європи

У п’ятницю, 7 квітня, Кабінет міністрів України схвалив Стратегію державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року. Також створено відповідний операційний план.

Про це повідомили у пресслужбі Мінреінтеграції.

Стратегія передбачає державну підтримку ВПО на всіх етапах – від евакуації, у процесі соціальної адаптації на новому місці, й до моменту повернення до місця постійного проживання.

«Зараз основну увагу маємо зосередити на адаптації та подальшій інтеграції внутрішньо переміщених осіб у приймаючих громадах. Це і доступ до освітніх послуг, і працевлаштування, і підтримка самозайнятості. Важливою складовою є надання фахової психологічної допомоги», – зазначила віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук.

Вона додала, що документ розроблений Мінреінтеграції за підтримки Ради Європи. Також до його напрацювання долучилися експерти міжнародних і громадських організацій, які опікуються захистом прав внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, начальник Львівської ОВА Максим Козицький зазначив, що українці, які втекли від військових дій на територію Львівської області, мають залишитися в регіоні, що дасть підстави для подальшого економічного і соціального розвитку регіону.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності