• Головна
  • Україна
  • Один прикинувся людиною з інвалідністю, інший — волонтером: двоє чоловіків намагалися перехитрити прикордонників

Один прикинувся людиною з інвалідністю, інший — волонтером: двоє чоловіків намагалися перехитрити прикордонників

Один прикинувся людиною з інвалідністю, інший — волонтером: двоє чоловіків намагалися перехитрити прикордонників
Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Один порушник був із Дніпра, інший — Дніпропетровської області

У середу, 5 квітня, прикордонники Чопського та Чернівецького загону викрили на спробі незаконного перетину кордону двох українців призовного віку, які сподівалися перехитрити правоохоронців.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

На Закарпатті у пункті пропуску «Ужгород» 24-річний житель Дніпра, щоб виїхати з України, надав на контроль посвідчення волонтера благодійної організації та наказ про відрядження. Чоловік стверджував, що прямує до Польщі та Болгарії за автомобілем та вантажем гуманітарної допомоги для одного з військових формувань Київщини. Під час перевірки документів прикордонники виявили, що обидва документи містять ознаки підробки.

Відтак, прикордонники встановили, що благодійна організація, яку начебто представляв чоловік, припинила свою діяльність і надані документи йому не видавалися.

Правопорушнику відмовили у виїзді за кордон. Натомість, йому довелося у супроводі слідчо-оперативної групи виїхати до відділку поліції для проведення первинних слідчих дій.

Крім цього, на Буковині, в пункті пропуску «Порубне», прикордонники виявили іншого «хитруна», який також намагався перетнути кордон з підробленими документами.

Близько 10 години вечора на паспортний контроль прибув 30-річний мешканець Дніпровської області, який надав прикордонникам посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії, які, як виявилося, були підроблені. Проте, під час спілкування з прикордонним нарядом чоловік впевнено переконував, що він не придатний до військової служби та виключений з військового обліку, однак прикордонники встановили, що документи повністю підроблені.

Після оформлення відповідних документів правопорушника передали представникам Національної поліції.

За вчинене обом чоловікам доведеться відповідати за ст. 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Нагадаємо, нещодавно прикордонники Чернівецького загону припинили дві спроби незаконного перетинання кордону за підробними документами та відмовились від хабаря.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності