• Головна
  • Україна
  • У Хмельницькому, після побиття ченцями військового, хочуть позбавити УПЦ МП землі

У Хмельницькому, після побиття ченцями військового, хочуть позбавити УПЦ МП землі

У Хмельницькому, після побиття ченцями військового, хочуть позбавити УПЦ МП землі

А священників притягнути до кримінальної відповідальності за побиття військового

У Хмельницькому хочуть заборонити УПЦ Московського патріархату користуватися земельними ділянками на території громади після того, як військового побили у церкві.

Про це повідомляє мер Хмельницького Олександр Симчишин.

«Московська фсбешна агентура у вигляді УПЦ МП має бути заборонена по всій країні.

Той антиукраїнський шабаш, який відбувається останніми днями в столиці і побиття військового у Хмельницькому мають стати залізобетонним аргументом для Верховної Ради, аби проголосувати законопроект про заборону: раз і назавжди заборонити це фсбешне кубло.

На позачерговій сесії ми припинимо користування усіма земельними ділянками на території громади. Ініціюємо також рішення обласної та районної рад.

Ті, хто бив військового мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Патрульні, які склали протокол на військового мають бути звільнені.

Після таких подій ті священики, які мають хоч частинку українського зобов’язані негайно вийти з фсбешної структури», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у мережі з'явилися кадри, як священнослужителі УПЦ МП у Хмельницькому побили в церкві військового. На кадрах видно, як церковні служителі накинулися на воїна з кулаками. Військовий, на якого накинулися представники УПЦ МП – Артур Ананьєв, який від початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт у складі 19 стрілецького батальйону. Попередньо, конфлікт виник, коли військовий запитав у присутніх, скільки людей ще має загинути, щоб вони перестали ходити до Московського патріархату. В УПЦ МП вже заявили, що інцидент – це буцімто провокація. За їхніми словами, чоловік, якого видно на відео, не є військовим і першим напав на священнослужителя.

Зараз біля стін храму, де побили військового, збираються люди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності