• Головна
  • Україна
  • Мобілізаційні завдання та бронювання працівників: усе головне про нововведення

Мобілізаційні завдання та бронювання працівників: усе головне про нововведення

Мобілізаційні завдання та бронювання працівників: усе головне про нововведення

Якщо роботодавець отримав від держави мобілізаційне завдання, він міг забронювати своїх працівників у мирний час

Процедура бронювання працівників існувала і до початку повномасштабного вторгнення Росії. Однак, багато роботодавців ігнорували це, й дізналися про неї лише зараз. Зокрема, не була налагоджена робота з військового обліку і не завжди виконувались норми законодавства. Утім, коли почалась мобілізація, постало питання про необхідність бронювань працівників, яким у військовий час, вручають повістки і забирають до лав ЗСУ. Зміни стосуються всіх без виключення регіонів України. Львівщина — не виключення.

Журналісти LVIV.MEDIA зустрілись у стінах Львівської обласної військової адміністрації з Іриною Шурпяк, яка працює керівницею Апарату голови обласної військової адміністрації Максима Козицького.

Під час розмови пані Шурпяк пояснила процедуру бронювання, принципи роботи Комісії з визначення підприємств, установ та організацій критично важливими для функціонування економіки та інші питання, що супроводжують цей процес.

Що таке мобілізаційні завдання

Від початку війни та загострення питання «Чому одні отримують документ про бронювання, а інші ні», стало відомо про мобілізаційні завдання. Вони зобов’язували підприємство у разі введення військового стану постачати державі продукти, пісок та інші необхідніші речі військовим та забезпечувати життєдіяльність населення.

«Їх формує Мінекономіки, рішенням Уряду доводить до виконавців, серед яких є і облдержадміністрації, які в свою чергу доводять їх до безпосередніх виконавців - підприємств, установ та організацій через галузеві структурні підрозділи облдержадміністрації» — зазначила Ірина Шурпяк.

При цьому, окрім певних зобов’язань, підприємства мали й привілеї. Якщо роботодавець отримав від держави мобілізаційне завдання, він міг забронювати своїх працівників у мирний час.

«Є чітка лінія вашого виробництва, яка частково йде на потреби фронту, і коли починається війна, ваші працівники можуть бути заброньовані на випадок мобілізації. Усі, хто має мобілізаційні завдання від облдержадміністрації, можуть скеровувати свої звернення у Львівську ОВА. Усі мобілізаційні завдання облдержадміністрацією вже розподілено. Відтак, підприємства, установи та організації у яких належно вівся військовий облік могли використати можливість бронювання своїх працівників у мирний час» — пояснює Ірина Шурпяк, демонструючи свій документ (видається чиновникам, які обіймають важливі для держави і оборони посади — ред.), на якому проставлено печатки.

Що треба знати про бронювання військовозобов’язаних: хто та як може отримати відстрочку

Львівська ОВА раніше скеровувала на бронювання підприємства, установи та організації за  постановою Кабміну 194, яка втратила чинність. Першочергово на підставі зібраної документації скеровувались на погодження до Міноборони стосовно бронювання підприємства, установи, організації, що належать до критичної інфраструктури (підприємства паливно-енергетичного комплексу, ЖКГ). За результатами погодження, ОВА скеровувалось звернення в Мінекономіки для підготовки наказу на бронювання, який в свою чергу доводився Мінекономіки до ОВА, тоді ОВА на підприємство, установу та організацію.

31 січня 2023 року була оприлюднена нова постанова Кабміну № 76, яка внесла корективи до процедури.

«Згідно з процедурою, роботодавець подає документи в орган державної влади, який довів мобілізаційне завдання. Такі завдання могли довести обласна, районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування. Підприємства, установи, організації яким встановила (довела) мобзавдання облдержадміністрація скеровують пакет документів в ОВА, який перевіряється та надсилається на погодження до Генштабу, а у разі погодження, Генштабом до Мінекономіки для підготовки наказу про бронювання, який доводиться до ОВА, яка в свою чергу скеровує його на підприємство», — пояснює Ірина Шурпяк.

Терміни відстрочки визначені законодавством — здебільшого до шести місяців.

Щодо органів місцевого самоврядування, то на території Львівської області узгоджено рішення про те, що кожна райдержадміністрація має скеровувати на бронювання  органи місцевого самоврядування, які розташовані на території її району», — розповіла керівниця апарату ЛОВА.

«Зараз в області діє міжвідомча комісія з визначення підприємств, установ, організацій критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, яка приймає документи від підприємств області. Є загальнодержавні критерії, визначені постановою КМУ 76 - підприємство, установа, організація повинна відповідати 3 з 8 таких критеріїв, для підприємств ПЕК, охорони здоров’я, освіти, спорту, соцзахисту державної і комунальної власності достатньо відповідати 2 з 8 критеріїв» — наголосила Шурпяк.

«1 із 8 загальнодержавних критеріїв є критерієм з визначення підприємств. установ та організацій критично важливим для національної економіки та територіальної громади. Обласною військовою адміністрацією сформовано 9 таких критеріїв. Для того щоб отримати рішення про критичну важливість підприємства для національної економіки та територіальної громади, необхідно відповідати 3, а для комунальних закладів 2 і більше критеріям» зазначила керівник апарату.

Після подання документів до ОВА щодо критичної важливості, вже протягом тижня підприємства можуть отримати це рішення для подальшого бронювання своїх працівників. Важливим є те, що підприємства мають самостійно подавати документи в ОВА.

Також, як повідомила Ірина Шурпяк, ведення військового обліку на підприємствах, установах та організаціях повинно відповідати  Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 № 1487.

Таким чином, процедура бронювання виглядає так:

  • підприємства, установи організації, яким встановила мобілізаційні завдання облдержадміністрація для бронювання своїх працівників, звертаються до ОВА
  • у разі якщо підприємство не має мобілізаційного завдання:
  • підприємство подається з підтверджуючими документами до ОВА на визначення його критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період;
  • підприємство у разі отримання позитивного рішення від ОВА звертаються до ОВА для бронювання своїх працівників;

У обох випадках:

  1. ОВА перевіряє документи і скеровує в Генштаб;
  2. У разі погодження бронювання Генштаб скеровує документи в Мінекономіки;
  3. Мінекономіки скеровує рішення про бронювання до ОВА;
  4. ОВА доводить рішення Мінекономіки про бронювання на підприємство.

Нагадаємо, у ЛОВА пояснили, як працюватимуть нові правила бронювання військовозобов’язаних. Зокрема, змінилися вимоги щодо документів та порядку ведення військового обліку призовників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності