• Головна
  • Україна
  • На зґвалтування дівчинки у Закарпатті відреагував Уповноважений ВР: він обіцяє покарати винних

На зґвалтування дівчинки у Закарпатті відреагував Уповноважений ВР: він обіцяє покарати винних

На зґвалтування дівчинки у Закарпатті відреагував Уповноважений ВР: він обіцяє покарати винних

Права дівчини під час судового процесу були грубо порушені

Представники Верховної ради з прав людини не згідні з вироком для малолітніх ґвалтівників.

Про це повідомив уповноважений з прав людини у Верховній раді Дмитро Лубінець.

Відомо, що на Закарпатті у селі Верхні Ворота троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчинку. Двоє хлопців запросили свою подругу на подвір’я, потім заманили її в підвал. Усі дії, які вони вчиняли над потерпілою, підлітки знімали на відео з метою шантажу. Пізніше відео знущань вони поширили в Інтернеті та показали однокласникам в школі.

Інцидент стався ще влітку 2021 року, однак суд виніс вирок по справі лише зараз. Суддя звільнила хлопців від покарання призначивши усім трьом іспитовий термін на два роки. Суд виніс вирок по сексуальне насильство без проникнення, а не про зґвалтування.

Однак, Дмитро Лубінець вважає, що права дівчини під час судового процесу були грубо порушені. Інтереси обвинувачуваних в суді представляла служба захисту дітей місцевої сільради, яка дала ґвалтівникам позитивні характеристики. Тож для встановлення всіх деталей справи представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини здійснив візит безпосередньо за місцем проживання потерпілої. Він поспілкувався з батьком та бабусею потерпілої.

«Працівник висловив нашу позицію щодо відновлення прав дитини, можливості залучення представників правозахисних організацій та адвокатів, залучення міжнародних організацій щодо надання кваліфікованої психологічної допомоги та реабілітації», — зазначив Дмитро Лубінець.

Також, за його словами уряд має ретельно проаналізуємо дії судді, прокуратури та діяльність місцевої служби захисту дітей, адже сумніваються в їх неупередженості та належному представленні інтересів потерпілої. Як виявилося, мати одного із хлопців працює в тій службі соцзахисту дітей і ймовірно вплинула на захичт свого сина.

Дмитро Лубінець пообіцяв тривати справу на своєму контролі та зазначив, що права неповнолітньої мають бути поновлені.

Нагадаємо, у Києві група хлопців напоювала та ґвалтувала дівчат. Вони знімали дівчат, які часто перебували без свідомості, оголеними та без їхньої згоди та поширюють ці фото і відео у соціальних мережах та закритих Telegram-каналах. Двом організаторам п’яних вечірок поліція вручила підозри про вчинення насильства, ще шістьом — вручили повістки до військкомату.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності