З 1 квітня працюючим пенсіонерам підвищать пенсії: деталі

З 1 квітня працюючим пенсіонерам підвищать пенсії: деталі

Зараз важливо щоб пенсіонери не втратили купівельну спроможність

З 1 квітня відбудеться підвищення пенсій всім працюючи пенсіонерам в Україні.

Про це розповів депутат Верховної ради Михайло Цимбалюк в ефірі національного марафону «Єдині новини».

За його словами, всі українські пенсіонери, що мають офіційне працевлаштування отримують підвищення пенсії. Таких осіб в Україні налічується близько пів мільйона.

«Підвищення відбулось не на стільки, на скільки очікували люди, тому що інфляція це приблизно 28%, а індексація пенсій відбулася на 19%. Дуже важливо щоб ці кошти хоча б перекрили цей рівень інфляції, щоб пенсіонери не втратили купівельну спроможність», — зазначив Михайло Цимбалюк.

За його словами, розмір підвищення пенсій для всіх буде різним. Це залежатиме він терміну роботи й від теперішньої пенсії. Також він зазначив, що навіть таке незначне підвищення це дуже позитивна новина для України, адже за час війни кошти в основному йдуть на сектор оборони.

Окрім цього, він анонсував ще одну індексацію. З 1 липня мають отримати підвищення пенсій пенсіонери, які раніше працювали в органах місцевого самоврядування, на державній службі, а також пенсіонери-науковці. Пенсії для цих категорій осіб вже давно не збільшували.

Додамо, в Україні можуть позбавляти пенсії за колабораціонізм і держзраду. Відповідний законопроєкт розробили у Мінсоцполітики.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності