• Головна
  • Україна
  • Японія виділить для України 30 млн доларів на нелетальне озброєння

Японія виділить для України 30 млн доларів на нелетальне озброєння

Японія виділить для України 30 млн доларів на нелетальне озброєння

За підсумками переговорів лідери двох країн підписали спільну заяву про особливе глобальне партнерство між двома країнами

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що його уряд вирішив виділити для України 30 млн доларів на постачання нелетального озброєння. Ця допомога надійде через трастовий фонд НАТО.

Про це Кісіда повідомив 21 березня, під час пресконференції з Володимиром Зеленським у Києві, йдеться на сайті глави держави.

Крім того, Японія також виділила 470 млн доларів для енергетичного сектору та інших галузей України.

«Водночас Японія надає широкий спектр іншої допомоги на потреби України таких як розмінування, підтримка у сфері телерадіомовлення, освіта та зміцнення державного управління і також захист культурної спадщини. Ми продовжимо підтримувати Україну так як може це тільки Японія», — сказав Кісіда.

Також Зеленський та прем'єр-міністр Японії детально обговорили нагальні безпекові потреби України й домовилися продовжувати діалог щодо розширення безпекової взаємодії і посилювати санкційний тиск на РФ.

В Офісі Зеленського уточнили, що за підсумками переговорів лідери двох країн підписали спільну заяву про особливе глобальне партнерство між двома країнами.

«Цей документ відображає і наші цінності, які ми разом захищаємо, і наші прагнення, які ще належить реалізувати», – зазначив президент України.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Японії Кісіда Фуміо прибув із візитом до Києва. Він також побував у місті Бучі, де минулого року росіяни вбили понад 400 мирних жителів.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності