• Головна
  • Україна
  • Танці з автоматом та вбивчі поради: чим небезпечний популярний в Україні військовий тренер

Танці з автоматом та вбивчі поради: чим небезпечний популярний в Україні військовий тренер

Танці з автоматом та вбивчі поради: чим небезпечний популярний в Україні військовий тренер

Його поради часто дуже дивні та безглузді, а іноді й небезпечні для життя

У соцмережах стрімко набрав популярності блог військового тренера Алі Шехайтлі. Свої відео він публікує під ніком Instructor.ua. Його аудиторія налічує понад 450 тисяч користувачів. Тренер займається «підготовкою людей до армії»: навчає тактики ведення бойових дій, поведінці зі зброєю та поведінці під час різноманітних ситуацій, які можуть виникнути під час атак ворога.

Детально вивчити діяльність «тренера» вирішив тележурналіст, який служить у лавах ЗСУ, Роман Вінтонів, більш відомий під псевдонімом Майкл Щур. Відео розбір він опублікував на сторінці «Телебачення Торонто» у YouTube.

Алі Шехайтлі є засновником громадської організації Instructor.ua й називає себе військовим тренером. За понад рік часу він вже навчив близько 6-7 тисяч людей. В минулому ж він був актором, працював моделлю та танцюристом. Достеменно так і не відомо чи має він відповідний досвід ведення бойових дій для того аби навчати інших. На запитання від журналіста про це він відповідати відмовився.

Стосовно методик навчання, то Алі Шехайтлі зазначає, що він розповідає учням це так, якби хотів щоб розповідали йому. Також «військовий тренер» під час навчання застосує грубі висловлювання та нецензурну лексику у звернені до учнів.

Одним зі своїх джерел інформацію він називає родичів, які живуть в Сирії, Туреччині та Ізраїлі. Начебто вони люди «толкові» і вже пройшли не одну війну. Вони діляться своїм досвідом з Алі, який він вже далі передає його своїм учням. Однак, його поради часто дуже дивні та безглузді, а іноді й небезпечні для життя.

За його словами, від початку війни він був у підрозділі ДФТГ (Добровольчого формування територіальної громади), однак згодом за його словами «по определьонним причинам» цей підрозділ розформували, тому він продовжив свою військову діяльність як тренер. Інструктор розповів, що має вже 2 контузії, ПТСР, і «з головушкою в нього є проблеми».

Після публікації цього відео інструктор Алі Шехайтлі висловився в соцмережах щодо звинувачень в його бік та оголосив про закінчення кар’єри тренера.

Нагадаємо, на Львівщині триває набір до лав бригади «Лють», яка є однією з частин «Гвардії наступу». Формування бригади триватиме до 1 квітня. LVIV.MEDIA розповідає, які завдання чекають бійців та як подати заявку на участь.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності