• Головна
  • Україна
  • СМС від «StratComZSU»: про що вони й чи можна переходити за посиланням (відео)

СМС від «StratComZSU»: про що вони й чи можна переходити за посиланням (відео)

СМС від «StratComZSU»: про що вони й чи можна переходити за посиланням (відео)

СМС, які отримали українці 10 березня, й надалі приходитимуть та інформуватимуть про актуальні інформаційні загрози

У п'ятницю, 10 березня, багато українців отримали повідомлення від «StratComZSU» або «AFUStratCom». Водночас Управління стратегічних комунікацій відреагувало на ці СМС, які багато українців сприйняли за фейк.

Пояснення щодо цих повідомлень оприлюднили на сторінці управління у Facebook.

Там кажуть, що повідомлення справжні, адже «з метою протидії інформаційним операціям ворога та формування інформаційної гігієни українців, Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача Збройних Сил України продовжує регулярне інформування українців про загрози інформаційній безпеці та правила протидії їм».

Натомість до співпраці тепер залучають і відомих фахівців та експертів в галузі інформаційної безпеки.

«Сьогодні більшість українців отримала першу смс з базовими правилами інформаційної гігієни. Їх пояснила відома комунікаційниця, відеоблогерка, лекторка та письменниця, авторка та ведуча радіо й телепрограм з інфогігієни, засновниця волонтерської ініціативи «Як не стати овочем» пані Оксана Мороз», - йдеться в повідомленні.

Відтак СМС, які отримали українці 10 березня, і надалі приходитимуть та інформуватимуть про актуальні інформаційні загрози.

Нагадаємо, підприємці та благодійні організації на Дрогобиччині поскаржилися, що отримали телефонні дзвінки від шахраїв, які представляються іменем очільника Дрогобиччини. Зокрема, зловмисники пропонують перерахувати кошти для ЗСУ на невідомі рахунки. Одночасно шахраї надсилають ще й фейкові листи нібито від Дрогобицької районної військової адміністрації.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності