• Головна
  • Україна
  • Зеленському не дадуть виступити з промовою під час церемонії вручення «Оскара»

Зеленському не дадуть виступити з промовою під час церемонії вручення «Оскара»

Фото: Офіс Президента

Академія традиційно вважає за краще зосереджуватися на «внеску кінематографічної спільноти та триматися подалі від усього політичного»

Американська академія кіномистецтва вдруге поспіль відхилила заявку на виступ президента Володимира Зеленського під час церемонії вручення «Оскара». Вона має відбутися 13 березня.

Про це повідомляє The Variety.

За словами джерел видання, агент WME (велике голлівудське агентство з найму акторів) Майк Сімпсон звернувся до Академії з проханням включити до програми виступ Зеленського. Проте він отримав відмову. Водночас Академія не коментує цю інформацію.

Проте минулого року продюсер «Оскара» Вілл Пекер відмовився від появи Зеленського, адже Академія традиційно вважає за краще зосереджуватися на «внеску кінематографічної спільноти та триматися подалі від усього політичного».

Додамо, що після російського повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року Зеленський через супутник з’явився на Каннському та Венеціанському кінофестивалях, а також на церемонії вручення премії «Греммі» та у день відкриття Нью-Йоркської фондової біржі.

Натомість Сімпсон долучився до справи, адже представляє Аарона Кауфмана, який разом із Пенном зняв документальний фільм «Суперсила», який дебютував на Берлінському кінофестивалі в лютому. У ньому показано, як українці зустріли перші дні повномасштабного вторгнення РФ.

Нагадаємо, український документальний фільм «Будинок зі скалок» номінували на «Оскар-2023».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності